Tervetuloa kotiseuturetkelle lauantaina 14.7.

Tervetuloa mukaan Ikkalan Kyläyhdistyksen järjestämälle kotiseuturetkelle lauantaina 14.7. Lähdemme bussilla Juhlatalo Kokin pihalta klo 13. Retki on maksuton ja kestää kolmisen tuntia. Palaamme Ikkalaan ennen kello neljää.

Retkellämme tutustumme Pusula-Seuran ylläpitämiin  museoihin. Ensimmäisenä vierailemme Pusulan kotiseutumuseossa, joka sijaitsee vuodelta 1824 peräisin olevassa entisessä  lainajyvästössä aivan Pusulan keskustassa.

Seuraava kohde on Ahjonsuun kauppamuseo Hauhulassa. Vanha kyläkauppa oli toiminnassa vuosina 1924 – 1978. Silloin kaupasta löytyi kaikkea mahdollista ruokatarvikkeista kankaisiin ja kirveisiin. Kyläkaupan tunnelma on  kuin monen vuosikymmenen takaa. Paikoillaan olevien kauppatavaroiden joukosta moni löytää varmasti lapsuutensa tuttuja esineitä. Pusula-Seura sai kaupan testamenttilahjoituksena nimenomaan museotoimintaa varten. Museo on normaalisti auki vain kolmena päivänä kesässä. Meillä on tilaisuus tutustua kauppaan omana ryhmänämme kaikessa rauhassa.

Kolmas kohteemme on Mattilan tilan navettamuseo. Valtava navetta on vuodelta 1901. Mattilan tilan emäntä Anja-Liisa Taka-Sihvola esittelee meille tilan käytössä ollutta vanhaa maatalouskalustoa ja tarjoaa meille kahvit.

Pyydämme stovat ilmoittautumiset 7.7. mennessä Liisa Jäppinen, puh.050 4336556 liisa.jappinen(at)gmail.com tai Ana María Gutiérrez Sorainen, puh. 044 9787150 anasorainen(at)gmail.com

Tervetuloa!
Ikkalan Kyläyhdistys ry
Olli Sorainen, pj


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti